Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2011 - 11:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Många kockar i kökarsoppa

Att vara bosatt på Kökar och fullt kompetent är ingen garanti för att få de jobb som lediganslås i kommunen. Det har de två kokerskor som skött mathållningen på skolan respektive äldreboendet Sommarängen fått erfara. När tjänsten som ansvarig kock för kommunens nya centralkök lediganslogs i somras förlängdes ansökningstiden för att också kunna beakta en ansökan som hade kommit in för sent. Den personen fick sedermera jobbet. Helen Söderman har under fyra års tid varit husmor på Sommarängen och på socialnämndens uppmaning också skaffat sig den formella behörigheten för jobbet, men hon blev med två veckors varsel arbetslös. Socialnämndens ordförande Christian Pleijel beklagar hennes situation, men säger att nämnden valt den man ansett vara mest kompetent. Eftersom Söderman endast haft tidsbunden anställning finns det heller ingen hjälp att få från facket. -Den skrivelse kokerskorna lämnat in till socialnämnden är inget formellt rättelseyrkande, säger Christian Pleijel, och något skriftligt svar på den har de ännu inte fått.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »