• Patrick Sjöberg och Ida Lindell från hushållningssällskapet Skåne och Carin Ekström från Ålands hushållningssällskap. Foto: Ann-Christine Karlsson.
Carin Ekström, Patrick Sjöberg och Ida Lindell intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Längre inslag från bevattningskurs
Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 10:29, uppdaterad: onsdag, 16 januari, 2019 - 12:59

Många deltog i bevattningskurs

I dag ordnar Ålands hushållningssällskap en bevattningskurs för lantbrukare. Kursen blev populär, ett 70-tal personer kom för att lyssna på föreläsarna Patrick Sjöberg och Ida Lindell från hushållningssällskapet i Skåne.

- Det är ett väldigt aktuellt ämne, både grönsaksodlare som är vana att bevattna och mjölkbönder som tidigare inte sysslat med bevattning deltar i kursen, säger Carin Ekström från Ålands hushållningssällskap.

Föreläsarna betonade vikten av god planering så att man står redo ifall nästa sommar blir lika torr som den senaste.
- Planera och prioritera, då blir de svåra besluten lite lättare, säger Patrick Sjöberg.

Ida Lindell säger att man behöver anpassa sin kapacitet efter behoven man har under hela säsongen.
- Investerar man i en anläggning så ska man kunna använda den under en lång tid och då får man kanske se över hur man kan prioritera i sin växtföljd också, säger Ida Lindell.

 

Fler Nyheter

Hamnbolaget ser positivt på framtiden

Roger Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns Hamn AB gjorde ett resultat på drygt 250 000 euro under 2018. Det framgår av årsberättelsen. Styrelsens ordförande Roger Jansson är nöjd...

Rattfyllerist och fortkörare

I dag stannade polisen en personbil på Sundsvägen i Sund som framfördes i en hastighet av 112 kilomter per timmme på en sträcka där högsta tillåta...

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Åland ska lämna B7-samarbetet

Kanslihandläggare Marcus Åkerblom intervjuas av Felix Quarnström:
Åland ska lämna B7-samarbetet. Det säger Marcus Åkerblom , kanslihandläggare på landskapets enhet för rättsliga och internationella frågor.

Grovt skattebedrägeri i rätten

Felix Quarnström rapporterar:
Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

Löfström andra viceordförande i sin riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till andra viceordförande i Svenska riksdagsgruppen där Svenska Folkpartiet och den åländska ledamoten ingår.

Töftölinjens färja ersätts med mindre tonnage

Töftölinjens ordinarie vajerfärja med 100 tons kapacitet tas ur trafik för planerat underhåll i morgon, onsdag preliminärt fram till den 30 april.

TV-störningar på grund av servicearbete nattetid

På grund av servicearbeten hos underleverantör kommer det att förekomma störningar och kortare avbrott på Yles TV-kanaler (både SD- och HD-kvalitet)...

Språkforskare prisbelönas av kulturstiftelsen

Eva Sundberg och Ralf Svenblad som båda utforskat och dokumenterat åländskt språkbruk tilldelas Ålandsbankens kulturpris av Ålands kulturstiftelse.