• Patrick Sjöberg och Ida Lindell från hushållningssällskapet Skåne och Carin Ekström från Ålands hushållningssällskap. Foto: Ann-Christine Karlsson.
Carin Ekström, Patrick Sjöberg och Ida Lindell intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Längre inslag från bevattningskurs
Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 10:29, uppdaterad: onsdag, 16 januari, 2019 - 12:59

Många deltog i bevattningskurs

I dag ordnar Ålands hushållningssällskap en bevattningskurs för lantbrukare. Kursen blev populär, ett 70-tal personer kom för att lyssna på föreläsarna Patrick Sjöberg och Ida Lindell från hushållningssällskapet i Skåne.

- Det är ett väldigt aktuellt ämne, både grönsaksodlare som är vana att bevattna och mjölkbönder som tidigare inte sysslat med bevattning deltar i kursen, säger Carin Ekström från Ålands hushållningssällskap.

Föreläsarna betonade vikten av god planering så att man står redo ifall nästa sommar blir lika torr som den senaste.
- Planera och prioritera, då blir de svåra besluten lite lättare, säger Patrick Sjöberg.

Ida Lindell säger att man behöver anpassa sin kapacitet efter behoven man har under hela säsongen.
- Investerar man i en anläggning så ska man kunna använda den under en lång tid och då får man kanske se över hur man kan prioritera i sin växtföljd också, säger Ida Lindell.

 

Fler Nyheter

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.

Kommunreformen segar sig fram

Sunds kommundirektör Jens Andersén och kansliminister Nina Fellman:
Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.