Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 december, 2023 - 10:00Uppdaterad: lördag, 2 december, 2023 - 10:00

Man som körde bil amfetaminpåverkad döms för rattfylleri

Ålands tingsrätt dömer en 44-årig man för rattfylleri, olovlig körning och trafikförseelse. Straffet blir 50 dagsböter på sammanlagt 300 euro.  

Det var i april i fjol som mannen körde en personbil i Finström trots att han var påverkad av ett narkotikaklassat läkemedel. Mannen har dessutom saknat giltigt körkort och under färden stannade han inte vid ett stoppmärke.  

Mannen var inte närvarande under rättegången men i förhör har han erkänt olovlig körning och trafikförseelse men motsatt sig rattfylleri och framfört att han tagit receptbelagda mediciner. 

Tingsrätten konstaterar att amfetaminkoncentrationen i mannens blod var så hög att den inte kan förklaras med den allmänt ordinerade maximala dosen. Antingen har mannen överstigit den ordinerade dosen eller så har han också använt andra preparat som innehåller amfetamin varför han också fälls på den punkten. 

Domen har inte vunnit laga kraft.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »