Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2022 - 06:25Uppdaterad: onsdag, 26 oktober, 2022 - 11:04
  • Pehr Löv sitter i styrelsen i Svenska pensionärsförbundet. Foto: Ann-Christine Karlsson

"Man har den makt man tar"

De åländska äldreråden har en lysande framtid framför sig. Det tror Pehr Löv som sitter i styrelsen för landets Svenska pensionärsförbund.

I går arrangerade pensionärsförbundet tillsammans med Ålands kommunförbund ett äldrerådsseminarium. Äldreråden ska enligt lag bevaka att kommunerna beaktar äldres behov.

Pehr Löv säger att det fanns ett stort engagemang bland de åländska deltagarna.

-Nu är man inriktad på vad man ska göra för att vår kommunledning ska lyssna på oss och på att stärka samarbetet mellan äldreråden och mellan äldrerådet och kommunen, säger han.

Pehr Löv säger att äldreråden har så mycket makt som de tar. De har inte någon direkt makt över kommunernas budgetar, men de kan enträget påminna kommunstyrelseordförandena och kommundirektörerna om att äldres behov måste beaktas.

-Har man ett yrkesliv på över 40 år bakom sig så ska man också ha tillgång till ett kvalitativt liv när man går in i pensionärslivet, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »