Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 15:35Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 16:48
  • Tingsrätten har friat en man som varit misstänkt för att ha våldtagit en kvinna utanför Park bar för ett par år sedan. Foto: Malin Lundberg.

Man frias från misstanke om våldtäkt

En nu 62-årig man frias från misstanken om att han skulle ha våldtagit en kvinna utanför Park bar i Mariehamn i juli 2015.

Enligt åklagaren hade mannen utnyttjat kvinnan som var så berusad att hon inte kunnat försvara sig eller utrycka sin vilja. Mannen bestred brott och sade att han inte tvingat kvinnan till något, det var hon som bad eller snarare krävde att bli tillfredsställd. Han har också berättat att han under den aktuella kvällen efter att han blivit ombedd tillfredsställt kvinnan med sin hand flera gånger medan de tagit sig från Dinos till Park.

Tingsrätten hörde flera vittnen och tog del av en övervakningsfilm som visar händelsen utanför Park. Två vittnen har berättat att kvinnan varit så lealös att hon knappt orkat stå på benen, medan andra vittnen sagt att kvinnan inte var märkbart berusad. Enligt tingsrätten är det utrett att kvinnan var berusad vid tillfället, hon hade 1,8 promille alkohol i blodet efter händelsen, men man anser inte att det är utrett bortom allt rimligt tvivel att hon varit såpass försvarslös att hon inte kunnat uttrycka sin vilja. Åtalet förkastas liksom kvinnans yrkanden om ersättning på 1500 euro för sveda och värk och 4000 euro för psykiskt lidande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »