Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 mars, 2023 - 15:27Uppdaterad: onsdag, 22 mars, 2023 - 16:04

En man döms efter att ha onanerat framför barn

En man döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse, böter och att ersätta målsägande för sexuellt utnyttjande av barn. 

Det var i början av september 2020 som mannen, som vid tidpunkten var 49 år, visade sitt kön åt två flickor på badstranden Klockarholmen i Lemland. Mannen onanerade när flickorna kom upp ur vattnet efter en simtur. Han ska sedan ha gått till flickornas cyklar där han lämnat sädesvätska på den ena cykelsadeln och i den ena flickans cykelhjälm. 

Mannen hävdade i sitt försvar att han trott att flickorna inte sett honom samt att han trott att de var fullvuxna. Han hävdade att han slängt den näsduk han fått utlösning i vad han trott varit en mopedhjälm, men att han därefter ångrat sig och avlägsnat näsduken. 

Tingsrätten konstaterar i domen att mannens gärning uppfyller rekvisitet för sexuellt utnyttjande av barn. Han döms till sex månaders villkorligt fängelse, 40 dagsböter på sammanlagt 1.320 euro och han ska ersätta flickorna med 1.500 euro plus ränta vardera för lidande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »