Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 14:15Uppdaterad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 14:19

Man döms till böter efter att förstört dörr vid KST

En man i 50 års-åldern döms av Åland tingsrätt till böter efter att ha förstört en dörr vid Kommunernas socialtjänst, KST.

Han ska också ersätta reparationen av dörren. 

Det var i april i år som mannen kom till receptionen vid KST för att diskutera ett beslut i ett ärende. Den som tagit beslutet fanns inte på plats och receptionisten vid KST fick inte tag på någon som kunde komma och prata med mannen. Då blev han upprörd och på vägen ut från KST sparkade eller slog han på dörren som förstördes.  

Mannen nekade under rättegången till att ha förstört dörren, men tingsrätten anser det bevisat att det var han som orsakade skadorna. 

Mannen döms till 20 dagsböter på sammanlagt 540 euro. Han ska även betala 1 448 euro för ersättning för den förstörda dörren. Dessutom ska han betala brottsofferavgift på 80 euro. 

Domen har ännu inte vunnit laga kraft.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »