Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 16:19Uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 17:11
  • Mannen som tidigare dömts vid ett flertal tillfällen, dömdes i dag för stölder av datoreri Övernäs skola. Foto Malin Lundberg

Man dömdes för datorstölder i skola

En 45-årig man dömdes i dag av tingsrätten för grov stöld i Övernäs skola i Mariehamn.

Han stal 17 pekdatorer, tillsammans med en filserver. De hittades sedan sönderslagna i en låda i Badhusparken. Stölden betraktas som grov på grund av värdet på datorerna. Mannen, som tidigare är dömd vid ett stort antal tillfällen, tvingas nu avtjäna delar av det villkorliga fängelsestraff han dömts till tidigare. Av ett villkorligt fängelsestraff på 15 månader, och med ett nytt straffvärde på fyra månader för den grova stölden tillsammans med ett lindrigare narkotikabrott, ska han totalt avtjäna tio och en halv månad i fängelse.

Mannen filmades av skolans övervakningskameror efter inbrottet, när han cyklade iväg med stöldgodset i en säck slängd över styret, och med en låda på pakethållaren. Han har erkänt huvuddelen av åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »