Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juli, 2021 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 27 juli, 2021 - 16:05
  • En man som suttit häktad sedan 3 juni åtalades i dag på 24 punkter.

Man åtalad på 24 punkter

En man åtalades i dag av Ålands tingsrätt på sammanlagt 24 punkter.

Åtalet innefattar bland annat fem fall av straffbart bruk av narkotika, fyra fall av försök till stöld och tre fall av bruksstöld av bil.

Vid ett av fallen av försök till stöld har den åtalade gått in i Ålands Centralsjukhus ambulansgarage och öppnat skåpdörrar och tittat in i skåpen. Mannen greps kort därefter i närheten av platsen.

Inom loppet av tolv dagar i maj i år har mannen, enligt åtalet, olovligen tagit i bruk tre bilar i Mariehamn. I samtliga tre fall står han även åtalad för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri, straffbart bruk av narkotika samt olovlig körning då han saknat giltigt körkort.

En av åtalspunkter handlade om en misshandel men där målsägande bad att tingsrätten skulle lägga ner åtalet då mannen har bett om ursäkt i efterhand. Åklagaren valde också att lägga ner åtalet.

Åklagaren yrkar på 7-8 månaders ovillkorligt fängelse. Mannen har suttit frihetsberövad sedan den 3 juni och åklagaren yrkade på att mannen skulle sitta kvar i häktet fram tills att dom faller fredagen den 6 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »