Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 december, 2019 - 12:36Uppdaterad: torsdag, 5 december, 2019 - 14:32

Man åtalad för flera fall av bedrägeri

I dag stod en man åtalad för flera fall av bedrägeri och förskingring. Mannen har bland annat anställt en annan person att jobba för honom i ett företag som inte finns.

Personen har inte fått någon lön eftersom mannen inte hade för avsikt att betala någon lön, vilket borde ha varit drygt 4.300 euro.

Mannen har även beställt biljetter från ett rederi och fått dom att fakturera biljetterna till tre andra personer. Under den tiden var mannen inneboende hos två av personerna som fakturerades och då gömde han undan fakturorna som uppgick till knappa 600 euro.

Dessutom har mannen hyrt en övernattningstuga på en camping och bara betalat en del av hyressumman och han behöll även nyckeln till stugan, vilket gjorde att campingen var tvungen att byta lås.

Mannen har erkänt merparten av anklagelserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »