• Peter Lundberg har varit huvudtränare för IFK i fyra år. Akrivfoto
Peter Lundberg och Peter Mattsson:
Peter Lundberg om att lämna IFK (längre version från Åland idag)
Klubbdirektör Peter Mattsson om jakten på en ny tränare (längre version från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 3 september, 2019 - 12:16, uppdaterad: tisdag, 3 september, 2019 - 17:08

Lundberg lämnar IFK

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg lämnar IFK Mariehamn efter säsongen.

Lundberg ska bli förbundskapten för U19-landslaget.

Peter Lundberg har varit huvudtränare för IFK Mariehamns A-lag i fyra säsonger och var före det assisterande tränare i fyra säsonger. Under sina år i tränarstaben har han varit med om att vinna ett ligaguld samt guld och silver i Finlands Cup med IFK Mariehamn.

-Jag har ju förstås dubbla känslor kring det här. Å ena sidan är jag otroligt stolt över att en IFK-spelare kunnat göra karriär från att vara spelare i vårt A-lag till att bli assisterande tränare, sedan framgångsrik huvudtränare och med liga- och cupguld på meritlistan med laget och nu värvas till ny finsk förbundskapten för U-19 landslaget. Det är stort och något vi gläds med Lundis kring. Å andra sidan är ju Lundis oerhört uppskattad som huvudtränare och en tränare vi gärna hade fortsatt samarbeta med ytterligare många år som lagets ledare. Men jag har full förståelse för att Lundis efter totalt åtta år i tränarstaben vill testa på något nytt och att den internationella dimensionen med förbundskaptensjobbet lockar. Det är bara att önska stort lycka till och fortsätta ha ett nära och bra samarbete mellan IFK Mariehamn och Lundis i hans nya roll efter att denna säsong är klar, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.
IFK har inlett processen med att rekrytera en ny huvudtränare.

Fler Nyheter

Peter Lindbäck nytt lekmannaombud

Landshövdning Peter Lindbäck ska representera Åland i kyrkomötet under den kommande fyraårsperioden. Ålands nuvarande lekmannaombud Bror Gammals blev...

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Dagsböter för cannabisrökning

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En kvinna har i Tingsrätten dömts till dagsböter för olovligt bruk av narkotika. I september i fjol har kvinnan rökt cannabis i en lägenhet i Mariehamn, vilket hon också erkänt.

ÅSUB får ny direktion

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har tillsatt en ny direktion för Ålands statistik- och utredningsbyrå (Åsub) för åren 2020-2023.

Havsvidden ansluter sig till stamledning

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Arbetsgruppen som planerar en utbyggnad av stamledningen från Höckböle i Geta norrut mot Havsvidden har fått till ett förbindelseavtal med Havsvidden Ab gällande anslutning till ledningen.

Sjögren: "Vi ville undvika att det skulle ses som ett politiskt val"

Katrin Sjögren, Pia Hollsten-Friman och Veronica Thörnroos intervjuas (från Åland idag)
Liberalernas partiordförande och tidigare lantrådet Katrin Sjögren riktar kritik mot landskapsregeringens val av förvaltningschef. Detta eftersom det inte följde förslaget som rekryteringsgruppen förde fram.

Silander förs fram som talman av MSÅ

Tage Silander, Wille Valve och Veronica Thörnroos intervjuas (från Åland idag)
Tage Silander (MSÅ) har fått frågan om han kan tänka sig att bli talman i lagtinget. Frågan kommer från det egna partiet, som vill vara beredda om det behövs en ny talman menar Tage Silander. Han vill inte säga om han är intresserad eller inte.

Ändrade planer för Bomarsundsbron

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Den nya bron i Bomarsund bör bli en bågbro av typen langerbalk istället för en klassisk bågbro. Det har landskapsregeringen kommit fram till.

Ändrad turlista för Odin i dag och i morgon

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Resten av dagen angör m/s Odin Kumlinges norra färjfäste istället för Snäckö på grund av vädret. Överö angörs inte.