Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 september, 2019 - 12:16Uppdaterad: tisdag, 3 september, 2019 - 17:08
  • Peter Lundberg har varit huvudtränare för IFK i fyra år. Akrivfoto

Lundberg lämnar IFK

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg lämnar IFK Mariehamn efter säsongen.

Lundberg ska bli förbundskapten för U19-landslaget.

Peter Lundberg har varit huvudtränare för IFK Mariehamns A-lag i fyra säsonger och var före det assisterande tränare i fyra säsonger. Under sina år i tränarstaben har han varit med om att vinna ett ligaguld samt guld och silver i Finlands Cup med IFK Mariehamn.

-Jag har ju förstås dubbla känslor kring det här. Å ena sidan är jag otroligt stolt över att en IFK-spelare kunnat göra karriär från att vara spelare i vårt A-lag till att bli assisterande tränare, sedan framgångsrik huvudtränare och med liga- och cupguld på meritlistan med laget och nu värvas till ny finsk förbundskapten för U-19 landslaget. Det är stort och något vi gläds med Lundis kring. Å andra sidan är ju Lundis oerhört uppskattad som huvudtränare och en tränare vi gärna hade fortsatt samarbeta med ytterligare många år som lagets ledare. Men jag har full förståelse för att Lundis efter totalt åtta år i tränarstaben vill testa på något nytt och att den internationella dimensionen med förbundskaptensjobbet lockar. Det är bara att önska stort lycka till och fortsätta ha ett nära och bra samarbete mellan IFK Mariehamn och Lundis i hans nya roll efter att denna säsong är klar, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.
IFK har inlett processen med att rekrytera en ny huvudtränare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »