Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2023 - 13:00Uppdaterad: fredag, 22 september, 2023 - 16:27

Lumparland vill öppna ungdomsgård

Om det blir som kommunstyrelsen i Lumparland föreslår så öppnar kommunen en ungdomsgård i lokalen där daghemmet Myrstacken fanns tidigare. 

I augusti ordnade kommunen en ungdomskväll där det diskuterades hur det är att vara ungdom i Lumparland. Då önskade ungdomarna att det skulle finnas ett ställe där de kunde träffas en kväll i veckan för att se på film, spela spel och allmänt umgås. Ungdomsföreningen har tidigare försökt ordna sådana kvällar 

på Furuborg men problemet med lokalen är att det rum ungdomarna varit i ansetts för litet och att övriga Furuborg är alldeles för stort. 

Nu föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige godkänner att lokalen Myrstacken öppnas upp för ungdomsgård en kväll i veckan under en provperiod för resten av året. I förslaget ingår också att det ska köpas in lite material och att en ungdomsledare finns på plats. 

Kommunfullmäktige behandlar förslaget på sitt nästa möte onsdagen den 27 september. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »