Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 maj, 2023 - 06:25Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2023 - 08:26

Lumparland har inte fått betalt för skolelever från Vårdö

Lumparland har inte fått betalt för elever från Vårdö som gått i skolan i Lumparland och nu ska Vårdö uppmanas att betala den återstående delen på 28.000 euro, det har kommunstyrelsen beslutat. 

Under största delen av höstterminen 2022 och del av vårterminen 2023 har Lumparlands kommun sålt skolplatser till Vårdö kommun för ett antal ukrainska barn som bott på Ängö-Bussö. Lumparland anställde en lärare för ändamålet. 

Vårdö informerades om de ungefärliga kostnaderna och betalade den första delfakturan under hösten, men har nu inte betalat den sista fakturan trots uppmaning. Kommunstyrelsen skriver i protokollet att om betalningen inte görs inom en skälig tid från det att denna begäran har mottagits, kan Lumparlands 
kommun tvingas vidta rättsliga åtgärder för att få betalt för de sålda skolplatserna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »