Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 juli, 2018 - 06:39
  • Det var lugnare på stan i natt enligt polisen. Arkivfoto: Ida Jansson.

Lugnare på stan i natt

Det var lugnare och mindre ungdomsfylleri i stan i natt. Det berättar polisen.

Under kvällen i går besökte polisen ställen där man vet att ungdomar brukar hålla till och man förstörde och omhändertog alkohol. Man fick också tips från vuxna.
- Möjligen hade det tidiga preventiva arbetet en inverkan på att natten blev relativt lugn, skriver polisen i ett pressmeddelande där man också ger en stor eloge till alla nyktra vuxna som rört sig på stan, till frivilliga organisationer och polisens samarbetspartners som gjorde kvällen mer städad än tidigare i veckan.

Polisen berättar också att en tonåring anmält att han stoppat ett pågående inbrott i en bil på Torggatan i Mariehamn. Tonåringen kunde senare peka ut förövarna.
- Ett bra exempel på en av många skötsamma ungdomar i farten, skriver polisen.

Allt var dock inte frid och fröjd i natt då en person kom till polisstationen för att anmäla olaga hot och misshandel. Polisen har påbörjat en utredning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »