Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 augusti, 2024 - 07:42Uppdaterad: fredag, 9 augusti, 2024 - 07:46

LR vill se lagbok på svenska även i framtiden

Landskapsregeringen är kritisk till att Finlands lagbok framöver bara ska tryckas på finska, något som Ålands Radio rapporterade om tidigare i veckan.

I ett brev till justitieministeriet skriver civilminister Ingrid Zetterman (Lib) att myndigheten bör se över vad den kan vidta för åtgärder om den privata marknaden inte kan se till att den svenskspråkiga delen av befolkningen får samma service som den finskspråkiga.  

- Trots den breda användningen i samhället av digitala tjänster finns det även fortsättningsvis människor som inte använder sig av digitala tjänster eller digitala betaltjänster där relevant rättspraxis ingår. Dessa personers möjligheter att ta del av lagstiftningen och relevant rättspraxis försämras även avsevärt om lagboken i fortsättningen endast ges ut på finska, skriver Ingrid Zetterman. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »