Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 oktober, 2023 - 16:07Uppdaterad: torsdag, 26 oktober, 2023 - 16:43

LR vill köpa lokaler i Helsingfors för 1,2 miljoner euro

Landskapsregeringen vill stärka sin representation i Helsingfors genom att köpa nya lokaler för verksamheten. Det föreslås i budgetförslaget för nästa år som offentliggjordes i dag.  

I drygt ett år har landskapsregeringen haft en särskild representant i Helsingfor, en satsning som man bedömer att har burit frukt.

– Det har varit oerhört avgörande och har till fullo infriat mina förväntningar med att ha Johan Ehn som vår förlängda arm i Helsingfors, sa Harry Jansson på landskapsregeringens budgetpresskonferens.

Genom att köpa nya lokaler för verksamheten anser man att det offentliga Ålands profil stärks ytterligare samtidigt som synligheten i Helsingfors ökar. I de nya lokalerna ska representanten också bo. Prislappen för projektet, som inkluderar flyttningskostnader och inventariekostnader, landar på 1,2 miljoner euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »