Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 april, 2020 - 18:00Uppdaterad: onsdag, 8 april, 2020 - 18:21
  • Lantrådet Veronica Thörnroos skickar ett brev till statsministern Sanna Marin och önskar få veta hur riksregeringen resonerat. Foto Nina Smeds.

LR vill ha förklaring av riksregeringen

Landskapsregeringen vill nu ha en förklaring till hur riksregeringen resonerat då de beslöt att svenska läkare och sjukskötare inte längre ska kunna komma och jobba på Åland på regelbunden basis.

Det sade lantrådet Veronica Thörnroos på dagens presskonferens.

-Beslutet väckte milt sagt frustration i landskapsregeringen och nu skickar vi ett brev till statsminister Sanna Marin där vi önskar få ta del av den analys som ligger till grund för beslutet att olikabehandla Åland och exempelvis norra Finland, sade Veronica Thörnroos.

Det är enligt henne inte frågan om att peka finger men hon menade att det är rimligt att få ett besked om hur man tänkt i frågan i och med att Åland har det primära ansvaret för hälso- och sjukvården här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »