Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 13:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

LR: Två mobiloperatörer räcker

Landskapsregeringen vill stoppa ett tredje mobiltelefonnät på Åland. I ett utlåtande till kommunikationsministeriet i Helsingfors säger landskapsregeringen att det räcker med två mobiltelefonoperatörer på Åland för att ha tillräcklig konkurrens. Regeringen i Helsingfors ska ändra i sin förordning om teletrafik som är beroende av koncession. Ministeriet hävdar att tre aktörer på Åland underlättar samordningen av frekvenserna med Sverige, ett påstående som är orimligt enligt landskapsregeringen. Fler aktörer gör det i stället mer komplicerat anser landskapsregeringen som inte heller håller med om påståendet att det behövs minst tre aktörer för att nå full konkurrens. "Vi hävdar att vi har en väl fungerande konkurrens med två operatörer på Åland. Prisnivå, tjänsteutbud och kvalitet står sig väl i jämförelse med fasta Finland", skriver landskapsregeringen i sitt utlåtande. De två operatörerna på Åland är Ålands mobiltelefon och Sonera.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »