Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 08:19

LR tecknar stora avtal med Åda Ab

Landskapsregeringen har antecknat flera omfattande avtal tillsammans med Åda Ab värda över hundratusen euro.

Ett av avtalen gäller en förstudie för webbhotells-tjänster, som handlar om en tjänst för det offentliga Åland värd drygt 40.000 euro. Ett annat avtal tecknades som gäller modernisering av landskapsregeringens samt Mariehams stads datanätverk. I en undersökning har det framkommit att det finns behov av förnyelse av bland annat nätverksutrustning och omstrukturering av nuvarande nätverk. Kostnaderna för utrustningen uppskattas att bli upp till 130.000 euro.

Dessutom ska Åda Ab kartlägga server, nätverk och datorer för Fordonsmyndigheten och Ålands folkhögskolan, samt förflytta material och tjänster till landskapsregeringens servermiljö. De uppskattade kostnaderna för projektet når en summa på över flera tusen euro. Utöver dessa avtal ska Åda Ab ta fram en mall för informationssäkerhetspolicy som ska användas av samtliga myndigheter på Åland, som når en kostnad på drygt 12.000 euro.

Fler Nyheter

Åland Post sluter samarbetsavtal med DB Schenker

Henrik Lundberg, VD för Åland Post, intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
DB Schenker blir Åland Posts nya transportpartner på Åland. Det skriver Åland Post i ett pressmeddelande. Vd Henrik Lundberg menar att det nya samarbetsavtalet innebär att omsättningen nu ökar, att posten kan fortsätta investera i ny teknik och att nya arbetstillfällen skapas inom Åland Post.

Centrumplanen blir för vag, säger stadsarkitekten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Stadsutvecklingsnämnden antog ändringsförslag till centrumplanen, med en knapp majoritet och emot stadsarkitekt Sirkka Wegelius rekommendation.

Medgav narkotikabrott i Tingsrätten

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
I dag hölls en rättegång mot en man som stod åtalad för narkotikabrott sedan han i juli i fjol transporterat och fört in 4,4 gram hasch med m/s Rosella från Sverige till Mariehamn.

Stannades av tullen med narkotika och dopningsmedel

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En man och en kvinna står åtalade för sammanlagt två fall av narkotikabrott och ett fall av lindrigt dopningsbrott i Tingsrätten.

KST får pengar till projektledare

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Kommunernas socialtjänst, KST, har beviljats 40.000 euro av landskapsregeringen för att anställa en projektledare.

Åland 100 söker ny projektledare

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Stefan Aspberg, projektledaren för Åland 100 har hoppat av projektet. Anledningen bakom avhoppet ska vara personliga skäl.

HD i stort nöjda med ny grundskolelag

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Högsta domstolen, HD, anmärker på flera punkter i landskapets nya grundskolelag i ett nytt utlåtande.

Åda ska kontrolleras

Runa Tufvesson och Katarina Donning:
Efter en minst sagt skakig start har Ålands digitala agenda, ÅDA, arbetat med att förbättra sina rutiner i ett landskapslett projekt som pågått i snart två år. Nu ska projektet utvärderas i en så kallad IT-revision.

Bilbrand på fotbollsplan i Mariehamn

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Kring femtiden imorse inkom ett larm om en brinnande bil, mitt på fotbollsplanen i Backeberg i Mariehamn.