Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 08:19

LR tecknar stora avtal med Åda Ab

Landskapsregeringen har antecknat flera omfattande avtal tillsammans med Åda Ab värda över hundratusen euro.

Ett av avtalen gäller en förstudie för webbhotells-tjänster, som handlar om en tjänst för det offentliga Åland värd drygt 40.000 euro. Ett annat avtal tecknades som gäller modernisering av landskapsregeringens samt Mariehams stads datanätverk. I en undersökning har det framkommit att det finns behov av förnyelse av bland annat nätverksutrustning och omstrukturering av nuvarande nätverk. Kostnaderna för utrustningen uppskattas att bli upp till 130.000 euro.

Dessutom ska Åda Ab kartlägga server, nätverk och datorer för Fordonsmyndigheten och Ålands folkhögskolan, samt förflytta material och tjänster till landskapsregeringens servermiljö. De uppskattade kostnaderna för projektet når en summa på över flera tusen euro. Utöver dessa avtal ska Åda Ab ta fram en mall för informationssäkerhetspolicy som ska användas av samtliga myndigheter på Åland, som når en kostnad på drygt 12.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »