Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 08:19

LR tecknar stora avtal med Åda Ab

Landskapsregeringen har antecknat flera omfattande avtal tillsammans med Åda Ab värda över hundratusen euro.

Ett av avtalen gäller en förstudie för webbhotells-tjänster, som handlar om en tjänst för det offentliga Åland värd drygt 40.000 euro. Ett annat avtal tecknades som gäller modernisering av landskapsregeringens samt Mariehams stads datanätverk. I en undersökning har det framkommit att det finns behov av förnyelse av bland annat nätverksutrustning och omstrukturering av nuvarande nätverk. Kostnaderna för utrustningen uppskattas att bli upp till 130.000 euro.

Dessutom ska Åda Ab kartlägga server, nätverk och datorer för Fordonsmyndigheten och Ålands folkhögskolan, samt förflytta material och tjänster till landskapsregeringens servermiljö. De uppskattade kostnaderna för projektet når en summa på över flera tusen euro. Utöver dessa avtal ska Åda Ab ta fram en mall för informationssäkerhetspolicy som ska användas av samtliga myndigheter på Åland, som når en kostnad på drygt 12.000 euro.

Fler Nyheter

Centrumplanen ska göras om

Stadsutvecklingsnämnden återremitterade delgeneralplanen för centrum till tjänstemännen som nu ska ta fram ett nytt förslag.

Narkotikapåverkad körde mellan Saltvik och Mariehamn

En man körde narkotikapåverkad från Saltvik till Mariehamn och döms nu av tingsrätten.

Tall Ships Race lockar fartyg till Åland

-Det är många fartyg som vill komma till Åland under Tall Ships Race 2021. Det säger projektledare Mari Rosenqvist.

Tre till sjukhus efter krock i Möckelö

Tre personer har förts till sjukhus för kontroll efter en trafikolycka i Möckelö i Jomala.

Idag presenteras regeringsprogrammet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Idag klockan 13.00 väljer lagtinget Veronica Thörnroos från Centern till lantråd.

Idag tillsätts den nya riksregeringen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Idag klockan 14.15 väljs SDP:s Sanna Marin till Finlands nya statsminister och klockan 15.00 godkänner president Sauli Niinistö den förra regeringens avgång och utnämner den nya regeringen.

Polisen varnar för halt väglag

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen varnar för halt väglag nu under morgonen.

Cirka 5 miljoner i omsättning för Skog.ax

Kenneth Berndtsson:
Det nystartade skogbolaget Skogax väntas omsätta ungefär 5 miljoner under 2019, bolagets första hela verksamhetsår. Grundaren och ägaren Kennet Berndtsson säger att omsättningen året som gick blev tre gånger så hög som beräknat, något som förklaras av januaristormen Alfrida. Bland annat tack vare den höga omsättningen väntas bolaget visa svarta siffror när 2019 summeras.

Man fick villkorlig dom för rattfylleri

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En man körde bil med 1,62 promille i blodet längs Daglösavägen i Saltvik i somras och döms nu för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.