Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 augusti, 2019 - 06:18
  • Nordic Jetline köper skärgårdsfärjan Ejdern. Foto Nina Smeds

LR tecknade avtal med NJL på Brändö-Kumlinge

Landskapsregeringen har tecknat avtal med Nordic Jetline Finland Ab för trafiken på linjen Brändö-Kumlinge med Ejdern för perioden 2019-2023 och med en möjlighet för år 2024. I upphandlingen för linjen Brändö-Kumlinge inkom fyra anbud. Utvärderingspriset i upphandlingen var för Nordic Jetlines anbud drygt 5,4 miljoner euro. I utvärderingspriset ingår även optionstiden. Inget besvär över upphandlingen inkom till marknadsdomstolen, vilket betyder att landskapsregeringen kunde teckna på upphandlingsavtalet.

– Vi är glada över att flera företag är intresserade av att bjuda på trafiken. Det är även glädjande att linjen nu kommer att drivas på totalentreprenad eftersom Nordic Jetline även köper Ejdern, säger infrastrukturminister Mika Nordberg.

Avtalet är för en totalentreprenad, vilket betyder att entreprenören ansvarar helt och hållet för fartyget.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »