Publicerad: torsdag, 23 maj, 2019 - 14:43
  • Gäddyngel inne på Guttorp Arkivfoto: Hasse Persson Bru

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

När det gäller verksamheten vid Guttorp påpekas det bland annat att fastighetsverket och övriga vattenägare årligen borde beställa yngel för utplantering och faktureras för detta. Landskapsregeringen svarar att fastighetsverket beställde yngel för utplantering under 2018 och att man gjort en motsvarande beställning för i år.

I revisionen påpekas också att man enligt nuvarande schema har hela arbetsdagar på lördagar och söndagar under beredskapsveckorna och att det behovet borde ses över.

I effektivitetsrevisionen av fiskodlingen efterlyser man också en satsning på ny teknik för att öka effektiviteten. Av landskapsregeringens svar framgår att det kan finnas behov att förnya tekniken men att det inte kommer att leda till ett lägre behov av att ha personal på plats dygnet runt.