Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 december, 2016 - 13:46
  • Ett konsultföretag som skulle göra upp ritningar och granska byggnader inför lagtingets renovering stäms av landskapets fastighetsverk. Arkivfoto: Ulf Weman.

LR stämmer arkitektbyrå

Landskapsregeringen yrkar på drygt 16.000 euro i ersättning från ett konsultföretag i Ekenäs som man anlitade för arkitekttjänster i samband med renoveringen av lagtinget.

Företaget skulle bland annat upprätta ritningar och granska skicket på de byggnader som ingick i entreprenaden.

I en stämningsansökan som lämnades till Ålands tingsrätt förra veckan skriver landskapets fastighetsverk att företaget lämnat anbud på uppdraget utan att ha kompetens eller resurser för att genomföra det. De handlingar som företaget levererat har innehållit så stora fel att de inte har kunnat utgöra grund för att projektet skulle kunna bjudas ut. Trots att landskapet flera gånger granskat företagets handlingar och bett att felen skulle rättas har det inte gjorts, och därför hävde landskapsregeringen avtalet vartefter man anlitade en annan konsult för att färdigställa arkitektuppdraget.

Merkostnaderna för landskapsregeringen blev drygt 16.000 euro och nu yrkar man på ersättning för detta, plus att man yrkar ersättning för sina rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »