Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 juli, 2024 - 14:33Uppdaterad: måndag, 8 juli, 2024 - 17:19
  • I bild från vänster: Fredrik Pettersson, Camilla Gunell (S) och Mats Perämaa (Lib).

LR säger upp avtal med EW Finland och Nordic Jetline – Ansgar tar över

Landskapsregeringen säger upp alla avtal med Nordic Jetline och EW Finland.

Detta efter att bolagen meddelat att de inte kan fullfölja sina förpliktelser enligt rådande avtal. I stället tar Ansgar Ab över med omedelbar verkan. 

– Vi kommer säga upp samtliga avtal. I stället söker vi temporära lösningar, vilket vi har rätt till enligt avtalen, säger infrastrukturminister Camilla Gunell (S).  

Fokus nu ligger på att hitta fungerande alternativa lösningar och i nuläget förhandlar man om detaljer med Ansgar Ab om den ersättande trafiken. Det är en temporär lösning på högst sex månader då nya permanenta avtal för linjerna ska upphandlas.  

Övergången sker omedelbart men Fredrik Pettersson, avdelningschef på infrastrukturavdelningen, lovar att skiftet kommer ske så gott som sömlöst. Han säger att förändringen är positiv framför allt för färjornas personal som enligt honom kommer få en mer stabil arbetssituation.

På sociala medier och i tidningsartiklar har EW Finlands kafépriser på södra linjen ifrågasatts. Nu utlovas förändring.

– Vi kan glädja resenärerna på södra linjen med att priserna kommer bli de samma som på norra linjen. Ansgars prislista är något modestare än den som varit nu, säger Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »