Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 30 januari, 2021 - 08:30Uppdaterad: lördag, 30 januari, 2021 - 11:11

LR sågar riksregeringens förslag till begränsning av restauranger

Social- och hälsovårdsministeriet har i veckan efterfrågat landskapsregeringens utlåtande om ett förslag till en förlängning av restriktionerna för restauranger.

I utlåtandet skriver landskapsregeringen att lagstiftningen och serveringstillståndens utformning skiljer sig på Åland jämfört med i riket, så att de restriktioner på kundantal man vill genomföra inte går att överföra på Åland.

Man pekar istället på att sådana bestämmelser på Åland kunnat genomföras med hjälp av smittskyddslagen, landskapslagstiftningen, givna rekommendationer och en direkt dialog med rörelserna i fråga.

Man önskar även att förlängningen av rekommendationerna, som av statsrådet föreslås vara till den sista juni, bör förkortas till och med den sista april, och upprepar sin framhållan om att Åland bör ges regional självbestämmanderätt i frågor som rör restauranger och krogar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »