Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 13:09Uppdaterad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 14:16
  • Lantrådet Veronica Thönroos och advokat Daniel Widman. Foto: Felicia Bredenberg

LR överklagar elhybriddomen

Landskapsregeringen överklagar domen om elhybridfärjan som kom i juni.

Det meddelade de under en presskonferens i dag. Tidigare meddelade landskapsregeringen missnöje med domen. Det var i mitten av juni som Ålands tingsrätt dömde landskapsregeringen för avtalsbrott och att betala 10,5 miljoner euro plus ränta till ett konsortium bestående av Finferries och Ansgar.

Lantrådet Veronica Thörnroos sade på presskonferensen att analysen för beslutet är komplex och att beslutet var tungt och att domen innehåller många frågeställningar. .

-Det finns omständigheter i tingsrättens dom som gör att vi kommit fram till att det är rimligt att låta saken prövas av högre instans utgående från vår skyldighet att ta tillvara landskapets intressen på bästa sätt i den här situationen, sade Veronica Thörnroos.

Frågeställningarna gäller bland annat nuvärdesberäkningen av skadeståndet. Risker, åtaganden och exponeringar mot okända faktorer som kan uppkomma under en period om mer än 17 år framåt i tiden har enligt LR inte tagits i beaktande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »