Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 juni, 2021 - 16:48Uppdaterad: tisdag, 29 juni, 2021 - 17:44
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Arkivfoto.

LR om gränsförslag: Slöseri med resurser

Riksregeringens förslag till temporär smittskyddslag fick backning i flera utskott. Landskapsregeringen var kritisk till ursprungsförslaget och är heller inte nöjd med social- och hälsovårdsutskottets utlåtande inför riksdagens behandling.

Enligt förslaget ska alla som inte är fullt vaccinerade ta ett test vid inresa till Finland inom 72-120 timmar, det här omfattar även hemvändande ålänningar.

- Det betyder att testkapaciteten behöver öka dramatiskt på Åland och vi har en begränsad kapacitet. Att sätta allt krut på att testa alla som kommer hit känns som ett slöseri med hälso- och sjukvårdsresurser, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C).

Landskapsregeringen planerar i dag att meddela Finlands riksdag att man inte kommer att kunna genomföra tester på det sätt som föreslås.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »