Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 februari, 2010 - 11:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Lr kräver undantag från skyddsrumsregler

Åland borde få ett permanent undantag från kravet att bygga skyddsrum i enskilda fastigheter. Den begäran för nu landskapsregeringen fram i ett utlåtande till inrikesministeriet över förslaget till ny räddningslag i riket. Det blev en het debatt i lagtinget tidigare i vintras där oppositionen anklagade landskapsregeringen och särskilt kansliminister Roger Eriksson, liberal, för att inte ha fört fram den här begäran i beredningen av den nya lagen. En sak som kansliministern tillbakavisade. Nu har i alla fall begäran om undantag för skyddsrum på Åland förts fram svart på vitt. Hur befolkningsskyddet för den åländska befolkningen skall skötas istället diskuteras i samrådsdelegationen mellan riket och Åland i befolkningsskyddsfrågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »