Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2022 - 12:53Uppdaterad: fredag, 28 januari, 2022 - 14:04
  • Nu häver landskapsregeringen avtalet med Air Leap. Arkivfoto.

LR häver avtalet med Air Leap

I dag häver landskapsregeringen avtalet med Air Leap, uppger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob).

Flygbolaget har krävt 5.000 euro per avgång för att återuppta trafiken, ett pris som är orealistiskt, menar Christian Wikström.

Enligt EU:s regler för upphandling av flygtrafik kan landskapsregeringen nu direktupphandla trafiken i upp till sju månader.

- Optimalt har vi flygtrafik på plats inom ett par veckor, säger Christian Wikström.

Så snart som möjligt ska landskapsregeringen påbörja upphandlingen av en ny ordinarie flygoperatör, och Christian Wikström säger att landskapsregeringen behöver lära sig av situationen som uppstått med Air Leap.

- Jag tror inte att det är bäst att bara använda lägst pris för vem som ska vinna en upphandlingen när det gäller flygtrafik. Det är inte bra för det åländska samhället att ha en otrygg flygtrafik, den behöver vara stabil och förutsägbar, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »