Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 september, 2023 - 06:04Uppdaterad: fredag, 1 september, 2023 - 08:31
  • Annette Holmberg-Jansson och Susanne Broman. Foto: Tomas Tornefjell

LR har tagit fram ett övergripande program för äldrepolitik

Programmet, Ett äldrevänligt Åland, sträcker sig till och med år 2030.

Den övergripande visionen är ett åldersvänligt och inkluderande åländskt samhälle, där alla kan delta på lika villkor. Det äldrepolitiska programmet bygger på åtta målsättningar, som ska vara uppfyllda när programperioden tar slut år 2030.  
-Att tiden i arbetslivet har förlängts och fler äldre förvärvsarbetar efter uppnådd pensionsålder är ett av målen. Äldrevänliga boendelösningar och transporter, en vård som genomförs på ett socialt och ekonomisk hållbart sätt samt att äldre har god hälsa och är aktiva i sociala sammanhang är några andra exempel, säger Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ)  

Susanne Broman som är specialsakkunnig vid socialvårdsbyrån säger att nästa steg blir att ta fram ett separat åtgärdsprogram med konkreta insatser som ska bidra till att målsättningarna i det politiska programmet blir uppfyllda. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »