Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 april, 2019 - 17:14Uppdaterad: lördag, 27 april, 2019 - 17:14
  • Landskapet vill att stödet ska sänka tröskeln för installationen av elbilsladdare. Foto Ulf Weman.

LR ger stöd för laddningsstation av elbilar

Från den 1 maj kan man få stöd för att kunna hemmaladda elbilen i flerbostadshus.

Landskapsregeringen skriver att syftet med stödet är att påskynda utbyggnaden av laddningsstationer och att övergå till fossilfri trafik. Stödet riktar sig till flerbostadshus eftersom det vanligtvis inte är elbilens ägare som har rätt att installera laddare utan tillstånd från fastighetsägaren.

-Stödet syftar till att sänka tröskeln för installationen av elbilsladdare i och med en lägre investeringskostnad. Samtidigt servar en laddare i ett flerbostadshus ett större antal fordon, skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

För att få stödet måste man installera minst två laddningspunkter. Grundstödet är 2.000 euro och ökar sedan med 200 euro per parkeringplats. Stödsumman är ändå högst 50 procent av de stödberättigade kostnaderna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »