Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juni, 2024 - 15:12
  • M/S Ejdern trafikerar just nu Brändö-Kumlingelinjen. Arkivbild.

LR fick rätt om både bussar och färjor i Marknadsdomstolen

Marknadsdomstolen har avgjort två upphandlingsärenden till landskapets fördel, meddelar landskapsregeringen i ett pressmeddelande. Det ena rör trafiken på Brändö-Kumlingelinjen och det andra kollektivtrafik. 

 Det var på hösten i fjol som landskapet antog Kymen Saaristoliikenne Oy:s anbud om trafik på Brändö-Kumlingelinjen med start i september i år. EW Finland Oy besvärade sig mot beslutet och framförde bland annat att det vinnande bolaget inte hade tillräckligt med erfarenhet av vintertrafik i isförhållanden. Marknadsdomstolen höll inte med och avslog besväret.  

I fjol upphandlade landskapet också busstrafik för Mariehamn-Jomala och Mariehamn-Järsö. AXbuss Ab vann med det mest fördelaktiga anbudet men Viking Line Buss Ab tog saken till rätten. I pressmeddelandet skriver landskapet att domstolen avvisat besvären “vilket bekräftar att upphandlingen gick rätt till”. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »