Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 mars, 2020 - 16:43Uppdaterad: fredag, 13 mars, 2020 - 17:33

LR diskuterar hjälp till drabbade företag

Landskapsregeringen har i dag diskuterat olika metoder att hjälpa företag som drabbas av likviditetsproblem till följd av coronakrisen.

När det gäller sjöfarten, som är en riksbehörighet, har man kontakt med arbets- och näringsministeriet, Finnvera och Rederierna i Finland.

-Det finns kontakter på högsta politiska nivå och man diskuterar hur man kan hjälpa till, säger finansminister Torbjörn Eliasson.

Landbaserade företag uppmanas kontakta sina banker men Eliasson säger att det också finns beredskap på landskapets näringsavdelning.

-Dessutom har landskapsregeringen möjlighet att äska medel från lagtinget, beroende på hur stora problemen blir, säger Eliasson.

Han säger också att beredskapsgruppen ser till att transporterna till Åland är säkrade så att det finns god tillgång på bränsle, mat och mediciner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »