Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 april, 2024 - 06:03Uppdaterad: tisdag, 2 april, 2024 - 07:46

LR beställer fågelinventering och fältundersökning på drygt 570 000 för Sunnanvind

Landskapsregeringen beställer en fågelinventering samt en fältundersökning för projekt Sunnanvind med en uppskattad totalkostnad på drygt 570 000 euro.

Beslutet togs på enskild föredragning av infrastrukturminister Camilla Gunell (S). Landskapsregeringen besluter att beställa inventeringen och undersökningen inom ramen för ett avtal som skrevs med WSP Sverige Ab i juli 2023. 

I avtalet med WSP Sverige Ab ingår en option för bottenundersökning. Under projektets gång har det framkommit att denna option behöver aktiveras och utökas för att miljöbedömningen ska uppnå en professionell och pålitlig nivå. Eftersom fågelinventeringen utgör en viktig del för en professionell och pålitlig miljöbedömning, bör den utföras, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »