Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 maj, 2021 - 06:14Uppdaterad: fredag, 21 maj, 2021 - 13:15
  • LR avslog två ärenden som gäller jordförvärvstillstånd. Arkivbild

LR avslog jordförvärvstillstånd

Det blev avslag i två olika ansökningar om jordförvärvstillstånd från landskapsregeringens sida.

Den ena sökande gällde en bebyggd fastighet i Vårdö på 1.000 kvadratmeter i oplanerat område och Vårdö kommun hade förordat ansökan. Men landskapsregeringen avlog ansökan med motiveringen att den sökande regelbundet hade vistats och jobbat utanför Åland i så stor omfattning att landskapet inte kan ses som det huvudsakliga vistelsestället.

Den andra sökande ville få jordförvärvstillstånd för en fastighet i Saltvik på 2.400 kvadratmeter samt fastighetens andelar i samfällda områden. Sökande är skriven i landskapet sedan 2015 och köpte fastigheten 2017 och det är anledningen att landskapets avslag. När köpet genomfördes hade sökande inte bott fem år på Åland, vilket är ett av kriterierna för beviljat jordförvärstillstånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »