Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 april, 2021 - 15:21Uppdaterad: onsdag, 14 april, 2021 - 17:25
  • Sottunga Hamn Foto: Hans Persson-Bru, ÅRTV

Lösning i sikte för Sottunga skola

- Kan det komma någon mer positiv nyhet än att en skärgårdskommun får inflyttning av barnfamiljer och att barnen vill gå i skola?

Den frågan ställde lagtingsledamot Camilla Gunell (S) till lantrådet Veronica Thörnroos (C) i dagens frågestund i lagtinget.

Camilla Gunell ställde sig frågande till att finansminister Roger Höglund (C) sagt att det inte finns några medel för skolöppningen och att kriskommunslagen ännu inte är klar samt lovat Sottunga besked i juni då kommunen bett landskapet om ekonomisk hjälp att öppna skolan.
Veronica Thörnroos svarade att frågan om skolöppningen är tämligen ny och att finansminister Roger Höglund och utbildningsminister Annika Hambrudd (C) har fört ett resonemang inom landskapsregeringen men också med representanter från Sottunga kommun.

- Min bedömning utgående från den information jag fått är att man kommer att hitta en lösning, sade Veronica Thörnroos.

I onsdagens Åland idag kunde man höra Sottungas kommunsekreterare Kennet Lundström beskriva situationen.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »