Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 5 januari, 2019 - 17:11Uppdaterad: lördag, 5 januari, 2019 - 19:00
  • Camilla Hägglund-Palmqvist, Karl Nordlund, Lennart Johansson och Tommy Thörnroos vid en tidigare myndighetsinformation. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

Lördagens myndighetsinfo

Många elabonnenter är fortfarande utan ström men inga akuta alarmsituationer föreligger. Det framgick vid en presskonferens på Räddningsverket i eftermiddag.

Något besked om när alla kan tänkas ha el igen gavs inte men enligt en tidigare prognos ska högspänningsnätet vara klart under nästa vecka lågspänningen om minst två veckor.

Räddningsledare Lennar Johansson informerade bland annat om att 60 elmontörer jobbar ute i fält och att mer resureser är på kommande från riket.

Alla fasta telefonstationer är i drift, vilket dock inte betyder att alla fastigheter ännu har telefoni. Också för GSM-trafiken blir fler och fler basstationer igång.

Från polisens sida uppmanades bilister att ta det lugnt i trafiken. Det är vinterväglag och åtminstone en avkörning har rapporterats i dag.

Ytterligare påpekades att det fortfarande förekommer kablage på marken och att man därför hoppas någon vuxen kan följa minderåriga till samlingsplatsen för skolskjutsarna på måndag morgon. I och med att alla kommuncentra nu har el återgår också kommunerna till sitt arbete bland annat med uppsökande verksamhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »