• Camilla Hägglund-Palmqvist, Karl Nordlund, Lennart Johansson och Tommy Thörnroos vid en tidigare myndighetsinformation. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Räddningsledare Lennart Johansson om läget på lördag eftermiddag
Lyssna på hela pressinfon:
Publicerad: lördag, 5 januari, 2019 - 17:11, uppdaterad: lördag, 5 januari, 2019 - 19:00

Lördagens myndighetsinfo

Många elabonnenter är fortfarande utan ström men inga akuta alarmsituationer föreligger. Det framgick vid en presskonferens på Räddningsverket i eftermiddag.

Något besked om när alla kan tänkas ha el igen gavs inte men enligt en tidigare prognos ska högspänningsnätet vara klart under nästa vecka lågspänningen om minst två veckor.

Räddningsledare Lennar Johansson informerade bland annat om att 60 elmontörer jobbar ute i fält och att mer resureser är på kommande från riket.

Alla fasta telefonstationer är i drift, vilket dock inte betyder att alla fastigheter ännu har telefoni. Också för GSM-trafiken blir fler och fler basstationer igång.

Från polisens sida uppmanades bilister att ta det lugnt i trafiken. Det är vinterväglag och åtminstone en avkörning har rapporterats i dag.

Ytterligare påpekades att det fortfarande förekommer kablage på marken och att man därför hoppas någon vuxen kan följa minderåriga till samlingsplatsen för skolskjutsarna på måndag morgon. I och med att alla kommuncentra nu har el återgår också kommunerna till sitt arbete bland annat med uppsökande verksamhet.

Fler Nyheter

Passagerare missade M/S Rosella – bussen dök upp för sent i Cityterminalen

Flertalet Viking Line-passagerare missade söndagens eftermiddagsavgång med M/S Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Detta på grund av att endast en buss dök upp vid Cityterminalen i Stockholm för vidare färd mot Kapellskär.

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep natten till lördagen den 21:a september en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.