Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 mars, 2020 - 11:01
  • Så här såg det ut när arbetet inleddes för den nya friidrottsarenan. Arkivbild.

Löparbanor kan bli försenade

Löparbanorna som ska levereras till nya Baltic friidrottsarena kan bli försenade på grund av coronasituationen.

Det skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande.

Löparbanorna tillverkas i Italien och med tanke på hur coronaviruset slagit till mot Italien kan leveransen försenas. Enligt planeringen ska arenan stå klar i juli.

Markarbetet har återupptagits efter att överlasten som legat sedan våren 2019 har börjats tas bort. Det ska sprängas i ena änden av arenan innan underarbetet för det som ska bli löparbanor och gräsplan i mitten startar.

På WHA inleddes i går arbetet med att lägga ut den sviktpad som är underlaget för konstgräsmattan. Det pågår under den här veckan och sedan ska mattan läggas. Om allt flyter på så står planen klar inom april. Uppvärmningen för den nya konstgräsplanen blir klar först sent i höst. Det beror på att värmen ska tas från Islandia och för att det ska vara möjligt behöver ishallen nya kylkompressorer. De ska bytas ut under hösten och upphandlingen läggs ut under de närmaste dagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »