Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2018 - 16:54
  • Europaparlamentet i Bryssel. Arkivfoto: Nina Smeds.

Löfström skriver till statsministern

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström skickade på torsdagen ett brev till statsministern med en önskan om att regeringen omprövar sin linje vad gäller omfördelningen av Storbritanniens platser i Europaparlamentet.

I går föreslog EU-parlamentet att Finland skulle få en plats till, men statsrådets position har varit att Storbritanniens platser inte alls ska omfördelas utan sättas i reserv med hänvisning till eventuella framtida utvidgningar samt att spara pengar.

- Jag vill att statsrådet omprövar sin position i frågan. Då det nu finns ett konkret förslag som innebär att Finland kunde få en plats till skulle det kännas mycket konstigt ifall Finland motsatte sig ett sådant förslag, skriver Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Han hoppas förstås att en eventuell 14:e plats till Finland i förlängningen skulle möjliggöra en åländsk EU-parlamentsplats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »