Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2018 - 07:56
  • EU-parlamentet i Bryssel. Foto: Nina Smeds.

Löfström: Regeringen mjuknar om parlamentsplats

Det finns tecken på att regeringen Sipilä mjuknat i frågan om att omfördela de EU-parlamentsplatser som frigörs efter Brexit. Det menar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström som förra veckan tillsammans med riksdagens stora utskott fick en rapport från det senaste EU-toppmötet av statsminister Juha Sipilä.

Finland kommer inte tacka nej till en extra EU-parlamentsplats ifall man blir tilldelad en skriver Mats Löfström i ett pressmeddelande. I stora utskottet lyfte Löfström att Åland borde få en egen parlamentsplats och han tycker det är positivt att statsministern i media själv lyft frågan.

- Även om han inte gett andra löften än att betona att det är viktigt att Åland hörs i frågan är det ändå principiellt mycket viktigt för frågans kommande behandling, tycker Löfström, som också för diskussioner med Ålandsminister Anne Berner och utrikesutskottets ordförande Matti Vanhanen.

- Arbetet fortsätter på alla fronter, skriver Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »