Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 februari, 2024 - 10:54

Löfström om presidentvalet: “ett jättefint resultat för Finland”

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är nöjd med resultatet i Finlands presidentval, där Alexander Stubb stod som segrare i söndagens andra omgång.

– Det är ett jättefint resultat för Finland att vi fått en president som heter Alexander Stubb. Det hade också varit fint att få en president som heter Pekka Haavisto. Det här var ett val där det inte kunde bli ett dåligt resultat för Finland eller Åland, säger Löfström.

Mats Löfström, som var på plats vid Stubbs valvaka på söndagen, lyfter också fram den sakliga valkampanjen, med tanke på den tid av splittring och hård retorik det brukar sägas att vi lever i.

– Nu senaste debatten så kanske det var lite tuffare, men det har fortfarande varit en saklig och väldigt ödmjuk kampanj mellan de två, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »