Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juli, 2021 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 13 juli, 2021 - 17:38
  • Mats Löfström. Pressbild ur arkivet.

Löfström kräver svar om testfinansieringen

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att social- och hälsovårdsministeriet omgående måste ge svar till landskapsregeringen om hur förändringarna i lagen om smittsamma sjukdomar ska tillämpas och hur de ska finansieras.

Det är extremt viktigt att Åland får svar på de här frågorna och det gäller helt oavsett vad man tycker i frågan, säger han.

Som bekant menar Mats Löfström också att riksregeringen gått emot riksdagens vilja då incidensgränsen sänktes från 25 till tio. Han anser att det är extremt allvarligt och att frågan kräver en diskussion i riksdagens grundlagsutskott och social- och hälsovårdsutskott.

Mats Löfström har fortsatt förtroende för regeringen.

- Regeringen har mitt förtroende generellt. I just den här frågan tycker jag inte att regeringen har skött sig, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »