Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 september, 2023 - 15:49Uppdaterad: onsdag, 20 september, 2023 - 17:24

Löfström hoppfull om subventionerad flygtrafik till Åland trots att inget presenterats av riksregeringen

Riksdagsledamot Mats Löfström hoppas fortfarande på statligt subventionerad flygtrafik mellan riket och Mariehamn.

Detta trots att riksregeringen inte nämnde detta då man i går presenterade ett åtgärdspaket från budgetmanglingen.  
- Frågan lever ännu även om beslutet i går i budgetförhandlingen innebar att man bara fortsätter den subventionerade flygtrafiken till de flygfält som redan haft subventionerad trafik. Det var en svår diskussion och det här kommer fortsätta temporärt till mars 2026 men dörren är inte stängd under den här perioden för att Åland skulle kunna omfattas tidigare än så. Det är något vi måste arbeta på i höst eftersom Åland behöver få bättre flygförbindelser till Helsingfors än vad vi har idag, säger Mats Löfström.  

Infrastrukturminister Christian Wikström säger att man från landskapets sida har jobbat mycket med frågan i flera år och att man ännu har förhoppningar om att den subventionerade flygtrafiken kunde bli av.  
Finansminister Roger Höglund träffar rikets finansminister Riikka Purra på fredag och ska då bland annat diskutera detta, berättar Christian Wikström.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »