Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juni, 2024 - 14:17Uppdaterad: måndag, 24 juni, 2024 - 14:18
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Pressbild.

Löfström: Det blir en optimal lösning angående Natos kommandoindelning

Riksdagsledamot Mats Löfström anser fortfarande att det vore märkligt om hela landet inte skulle lyda under samma kommando inom Nato i framtiden. 

Det var förra veckan som det framkom att Nato diskuterar om vilken stab som Norden ska tillhöra i fortsättningen.  Enligt uppgifter till Yle finns ett omtvistat förslag om att Åland tillsammans med Gotland och Bornholm ska tillhöra staben i Brunssum medan de nordiska fastländerna skulle lyda under Norfolk.  

Mats Löfström har diskuterat frågan med försvarsminister Antti Häkkänen (Saml).  

– Jag vill inte gå in på exakt vad vi pratade om eftersom det handlar om försvarsplanering och är känsliga frågor, men beslutet om stabsindelningen dröjer ett tag ännu och diskussionerna fortsätter. Jag är övertygad om att man kommer fram till en lösning som är optimal för Åland och Finland, säger Mats Löfström. 

Han har också prata med många personer med olika befattningar som alla håller med om att det vore konstigt om landet delas upp olika kommandon. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »