Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 mars, 2021 - 05:54Uppdaterad: måndag, 8 mars, 2021 - 10:20
  • Godby shippings nya fartyg Baltic Bright som levereras i sommar. Foto: Godby Shipping

Ljusare igen för frakttrafiken

- Läget är väsentligt mycket bättre men marknaden är fortfarande inte bra. Det säger Dan Mikkola, vd på Godby shipping om frakttrafiken och om hur rederiet repat sig efter att coronapandemin slog till mot sjöfarten med full effekt våren 2020.

Som mest hade Godby shipping 5 av sina 7 fartyg upplagda i fjol, bland de upplagda fartygen fanns rederiets större fartyg.
- Under sommaren började förfrågningar komma som ledde till resultat. Slutresultatet är nu att vi från och med januari i år har alla sju fartyg tillbaka i trafik och all permitterad personal är tillbaka på jobb. Dock är prisnivån på de avtal som ingåtts påverkade av marknadsläget förra våren, vi har delvist låst fast dåliga rater för en relativt lång period framåt, säger Dan Mikkola. Som Ålands Radio rapporterade i januari har Godby shipping också köpt ett till ro/ro fartyg till sin flotta.

- Det är inte en satsning vi skulle göra om vi inte skulle tro på framtiden, säger Dan Mikkola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »