Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 maj, 2024 - 14:10
  • Ljudnivån ska mätas vid husen närmast Lemlandsvägen. Arkivbild.

Ljudnivån på Solberget ska mätas och lekplats på Fågelberget får asfalteras

Jomala ska beställa ljudmätningar vid Solberget efter att det kommit in tre medborgarinitiativ där det påtalas att ljudnivån når husen på ett störande sätt. 

I medborgarinitiativen framförs att ljudvallen mot Lemlandsvägen sänkts och det har gjort att ljudet till de närmaste husen stigit. Nu har kommunstyrelsen beslutat att beställa en ljudmätning för 11 100 euro. 

Kommunstyrelsen har även gett tillåtelse till boende på Fågelberget att asfaltera grusplanen vid lekplatsen. Även det började som ett medborgarinitiativ där boende på Fågelberget skriver att de står för kostnaderna. Kommunen godkänner detta under förutsättning att alla förhållande är grundligt utredda och att samtliga boende i området ska höras. Dessutom måste minst 75 procent av de boende ge sitt godkännande för att asfalteringen ska bli verklighet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »