Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 mars, 2020 - 11:03Uppdaterad: fredag, 27 mars, 2020 - 11:32

"Livsmedelsförsörjningen tryggad i alla lägen"

Livsmedelsförsörjningen i Finland är tryggad i alla lägen sade jord- och skogsbruksminister Jari Leppä vid riksregeringens presskonferens under fredagen.

- Det mesta vi äter i Finland produceras inom landet. Vi har inte märkt av några stora störningar av transporter och maten tar inte slut, underströk Jari Leppä.

Det kommer att uppstå störningar gällande den utländska arbetskraft som är viktig för många livsmedelsproducenter var budskapet från regeringen, därför kommer man nu att kartlägga antalet inhemska säsongsarbetare.

Enligt regeringens säkerhetschef Ahti Kurvinen har man kartlagt eventuella karantänsbostäder i Helsingfors och Åbo som ska kunna användas för personer som anländer till Finland från utlandet och som inte har någon annan plats där de kan sätta sig i karantän. Riksregeringen upprepade även sin strikta rekommendation om att alla som återvänder från utlandet ska undvika kollektivtrafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »