Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 november, 2018 - 12:43Uppdaterad: fredag, 30 november, 2018 - 12:56
  • Kommundirektör Mattias Jansryd. Arkivfoto

Litet minus i Lumparlands budgetförslag

Ny teknik till reningsverket, belysning till motionsbanan och en ny manskapsbil till den frivilliga brandkåren är några av investeringarna som kommunstyrelsen i Lumparland föreslår inför nästa år.

I budgetförslaget som man nu skickat vidare till fullmäktige uppgår investeringarna till drygt 124.000 euro.

Budgetförslaget visar ett minus 26.546 euro, och kommundirektör Mattias Jansryd säger att det främst beror på att de prognosticerade skatteinkomsterna sjunkit sedan man gjorde upp budgetramarna i juni.
- Nämnderna har hållit sig inom ramen, säger han.
Lumparlands kassamedel har ökat om man jämför med början på året, men på sikt tror Jansryd att kommunen behöver inflyttning för att ekonomin ska gå ihop.
- Landskapsandelarna minskar och den nya socialvårdslagen innebär högre krav på kommunen. Vi behöver lite befolkningstillväxt för att kompensera det här, säger han.

Under året har kommunen sålt en radhustomt. Byggstart blir nästa år och kommunen hoppas på nya invånare när lägenheterna står klara.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »