Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 september, 2021 - 12:27Uppdaterad: tisdag, 14 september, 2021 - 15:34

Lite närmare normal studentskrivning

I går började höstens studentskrivningar och det har tagits steg mot det tidigare normala i samband med provtillfällena.

- Vi har en ständig dialog med ÅHS angående hur vi ska göra vid studentskrivningarna, säger Marcus Koskinen-Hagman, rektor vid Ålands lyceum.

Om en skribent har förkylningssymton krävs ett negativt coronatest som måste visas upp inför skrivningen. Under höstens skrivningar finns inte möjlighet till specialarrangemang om någon sitter i karantän.
- Men det kommer ju en ny chans att skriva provet under vårterminen, säger Marcus Koskinen-Hagman.

I övrigt iakttar skolan de numera vanliga säkerhetsåtgärderna med att sprita händerna och de som vill har tillgång till munskydd. Till skillnad från i våras kan skribenterna samlas innan de går in i salen där provet ska skrivas. Tidigare slussades de in en och en.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »