Eva Nyberg minns Lisbeth Eriksson.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 15:14, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:06

Lisbeth Eriksson avliden

Den förra lagtingsledamoten Lisbeth Eriksson har avlidit.

Hon var invald i lagtinget för liberalerna för perioden 1995-1999 och som ersättare 2001-2003. Hon var också ersättare i dåvarande landskapsstyrelsen mellan åren 1983-1987 och ordförande för kommunfullmäktige i Föglö.

- Som jag ser det gick hon som en murbräcka för kvinnor i politiken. På 1970-talet fanns inte en enda kvinna i Föglös kommunfullmäktige, men hon ordnade en kvinnolista och på ett bräde kom tre kvinnor in, vilket på den tiden var att betrakta som en mindre revolution, säger Eva Nyberg, ordförande för Föglö hembygdsförening. Hon var dotter till Evald Häggblom som var Ålands riksdagsledamot i många år. Lisbeth Eriksson blev 87 år.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.