Eva Nyberg minns Lisbeth Eriksson.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 15:14, uppdaterad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:06

Lisbeth Eriksson avliden

Den förra lagtingsledamoten Lisbeth Eriksson har avlidit.

Hon var invald i lagtinget för liberalerna för perioden 1995-1999 och som ersättare 2001-2003. Hon var också ersättare i dåvarande landskapsstyrelsen mellan åren 1983-1987 och ordförande för kommunfullmäktige i Föglö.

- Som jag ser det gick hon som en murbräcka för kvinnor i politiken. På 1970-talet fanns inte en enda kvinna i Föglös kommunfullmäktige, men hon ordnade en kvinnolista och på ett bräde kom tre kvinnor in, vilket på den tiden var att betrakta som en mindre revolution, säger Eva Nyberg, ordförande för Föglö hembygdsförening. Hon var dotter till Evald Häggblom som var Ålands riksdagsledamot i många år. Lisbeth Eriksson blev 87 år.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.