Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 mars, 2010 - 17:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Linfärjebeslut verkställdes aldrig<br>-rivs nu upp

Landskapsregeringens omdebatterade beslut i december om inbesparingar på linfärjorna har överhuvudtaget aldrig verkställts och revs idag upp på grund av att det varken var förenligt med gällande kollektivavtal eller arbetstidslagstiftningen. Man klarade inte att hålla vilotiderna.-Vi var överambitiösa i vår spariver, säger Björn Ekblom på trafikavdelningen.I och med dagens nya beslut kommer pauser att införas på Töftölinjen men endast under veckoslut och röda dagar. På Simskäla respektive Seglingelinjerna kommer förändringarna inte att märkas för resenärerna, endast för personalen som nu bara kommer att få jourersättning nattetid istället för full lön.-Den enda konkreta inbesparing som hittills gjorts på linfärjorna är i bunkerkostnader på Töftölinjen där vi haft en mindre linfärja nattetid säger Björn Ekblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »